Frankfurt ve Rüsselsheim kentlerinde beş oyunun sahnelendiği, ünlü sanatçıların oyunculuk dersi verdiği, konferanslarda konuştuğu Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nin 4’üncüsü sona erdi. Adana Devlet Tiyatrosunun sahnelediği ‘Bu Da Geçer Yahu’ izleyenlerden tam not aldı. Frankfurt Başkonsolosu Karartı, festivali daha da genişleterek geleceğe taşıyacaklarını söyledi.
Tiyatro Frankfurt, Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu ve Hessen Kültür Bakanlığı himayesindeki festival, Osmanlı’nın son günlerini anlatan Uğur Saatçi’nin yazdığı güldürü ‘Bu da Geçer Ya Hu’ nun Rüsselsheim Tiyatrosunda sahnelenmesiyle sona erdi.
Seyirciler, oyunu sahneleyen Adana Devlet Tiyatrosu oyuncularını dakikalarca alkışladı. Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Efe Ünsal’a bir plaketle teşekkür eden Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, “Bizi mest ettiniz, çok güzel bir akşam yaşattınız. Bu güzel eseri izlemek bizim için bir keyif oldu. Harika bir ekibiniz var. Bütün sanatçılara ve tiyatro emekçilerine içten tebriklerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Tiyatro festivalinin, Avrupalı Türklerin izleyemediği oyunları ve çok değer verdiği sanatçıları getirdiğini kaydeden Karartı, “Bu festivali, gelecek yıllara daha derinleştirip, daha geliştirerek taşımak istiyoruz. Devlet Tiyatrolarının desteğine ihtiyacımız var. Takipçisi olacağız. En önemlisi siz tiyatroseverlerin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.
Festivalde, ‘Tiyatro’ konulu panel de düzenlendi. Nur Onur’un sunuculuğunu yaptığı panele, Devlet Tiyatroları (DT) Başrejisörü Sinan Pekinton, İstanbul DT Müdür Yardımcısı Celal Kadri Kınoğlu, Adana DT Müdürü Efe Ünsal ile oyuncu Zafer Algöz katıldı.
Panelde konuşan Pekinton, Devlet Tiyatrolarının Avrupa’yı da bölge tiyatroları olarak görmeye başladığını, ilk yapılaşmanın Makedonya’da başladığını duyurdu. Tiyatronun ekonomik külfetinin çok olduğunu kaydeden Pekinton, “Mümkünse gelen tiyatrolara yoğun ilgi gösterin ki devamı olsun. Frankfurt Devlet Tiyatroları neden olmasın? Makedonya’dan çok ciddi talep var. Bunun üzerine ilk oradan başladık” dedi.
"SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN, HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR."
Mustafa Kemal Atatürk
Terimler & Koşullar
Terimler & Koşullar
İçerikler
Gizlilik Politikası
Gizlilik Politikası
İçerik
İçerik
Copyright © 2024 DT • T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları, tüm hakları saklıdır.
Nothing in these materials is an offer to sell any of the components or devices referenced herein.
References to "Devlet Tiyatroları"; may mean Devlet Tiyatroları Incorporated, or subsidiaries or business
units within the Devlet Tiyatroları corporate structure, as applicable. Materials that are as of a specific date,
including but not limited to press releases, presentations, blog posts and webcasts, may have been superseded
by subsequent events or disclosures.
Devlet Tiyatroları incorporated includes Devlet Tiyatroları's licensing business,
QTL, and the vast majority of its patent portfolio. Devlet Tiyatroları Technologies, Inc., a wholly-owned subsidiary of Devlet Tiyatroları
Incorporated, operates, along with ist subsidiaries, substantially all Devlet Tiyatroları's engineering, research and development functions,
and substantially all of its products and services businesses. Devlet Tiyatroları products referenced on this page are products of Devlet Tiyatroları
Technologies, Inc. and/or its subsidiaries.