Sparta Kraliçesi Helena ve Troya Prensi Paris’in birbirlerine olan aşkı ve 10 yıl süren uzun bir savaş!
Euripides’in yazdığı, Ülkü Tamer’in dilimize çevirdiği ve Betül F. Gökçer’in yönettiği Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “Troyalı Kadınlar” adlı oyun, 7 Aralık Çarşamba günü saat 20.00’de Akün Sahnesi’nde prömiyer yapacak.
Ferahnur Barut, Esin Ercan, Öykü Kaya, Ayşenur Yaman, Nilsu Akman, Nurefşan Deniz Binici, Aykut Züngür, Ahmet Kılıç, Volkan Akün ve Elif Işık’ın rol aldığı oyunda; Troyalı kadınları Serpil Çağıran, Zuhal Taşar, Ceren Saraçoğlu, Gizem Yönel, Orida Yıldıran, Betül Tirben, Ekin Yeşer, Beyza Nur Metin, Rabia Başaran Berberoğlu, Nilüfer Bayraktutan, İpek Demir Sarı, Benan Taşbaş; askerleri Volkan Demirer, Furkan Serdar, Ali Baran Gökçer, Buğrahan Gülbek, Fatma Dadağlıoğlu, Nurefşan Deniz Binici ve Ayşenur Yaman canlandırıyor.
Dekor tasarımı Murat Gülmez, kostüm tasarımı Sevgi Türkay, ışık tasarımı Osman Uzgören, müziği Fırat Akarcalı, koreografi düzeni Hakan Odabaşı, maske tasarım ve uygulaması Dr. Yeşim Arsoy Baltacıoğlu’na ait olan oyunun konusu şöyle:
“Sparta Kraliçesi Helena ve Troya Prensi Paris birbirlerine âşık olurlar. Helena, kocası Menelaos’u bırakarak Paris ile gizlice Troya’ya kaçar. Onuru sarsılan Sparta Kralı Menelaos, kardeşi Agamemnon ve diğer Akha krallarıyla müttefiklik kurarak Troya’ya savaş açar. On yıl süren bu uzun savaş, tahta at hilesiyle Yunanlar tarafından kazanılır. “Troyalı Kadınlar” oyunu savaşın hemen sonrasında, Troya sahilinde geçmektedir. Her şeyini kaybetmiş Troyalı kadınlar, sahilde kendi kaderlerinin belirlenmesini beklerler. Onlar bu bekleyişin içindeyken habercinin getirdiği yeni haberler acılarını gitgide derinleştirecektir.
Oyunun Yönetmeni Betül F. Gökçer:
“Troyalı Kadınlar” oyunu savaşın yıkımını, kadınların trajedisi üzerinden çarpıcı bir biçimde gösteren bir oyun. 10 yıl süren Troya savaşı aslında kimilerine göre tarihin ilk doğu-batı savaşı, kimilerine göre ise sadece bir mit. Akha krallarının bir araya gelerek Troya’ya savaş açmasının görünürdeki nedeni Menelaos’un karısı Helana’nın Paris’le birlikte Troya’ya kaçmasıyken aslında gerçek neden Troya’nın zenginliği olmuştur.Yüzyıllar boyu bir kadınla bir erkeğin aşkı savaşın meşru sebebi olarak tarihe geçmiştir. Biz “Troyalı Kadınlar” oyunuyla hem savaşın gerçek yüzünü hem de anlamsızlığını göstermeye çalıştık.
06.12.2022
"SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN, HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR."
Mustafa Kemal Atatürk
Terimler & Koşullar
Terimler & Koşullar
İçerikler
Gizlilik Politikası
Gizlilik Politikası
İçerik
İçerik
Copyright © 2024 DT • T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları, tüm hakları saklıdır.
Nothing in these materials is an offer to sell any of the components or devices referenced herein.
References to "Devlet Tiyatroları"; may mean Devlet Tiyatroları Incorporated, or subsidiaries or business
units within the Devlet Tiyatroları corporate structure, as applicable. Materials that are as of a specific date,
including but not limited to press releases, presentations, blog posts and webcasts, may have been superseded
by subsequent events or disclosures.
Devlet Tiyatroları incorporated includes Devlet Tiyatroları's licensing business,
QTL, and the vast majority of its patent portfolio. Devlet Tiyatroları Technologies, Inc., a wholly-owned subsidiary of Devlet Tiyatroları
Incorporated, operates, along with ist subsidiaries, substantially all Devlet Tiyatroları's engineering, research and development functions,
and substantially all of its products and services businesses. Devlet Tiyatroları products referenced on this page are products of Devlet Tiyatroları
Technologies, Inc. and/or its subsidiaries.