“Devlet Tiyatroları, ‘Bizim Yunus’u Aspendos’ta Sanatseverlerle Buluşturdu”
Devlet Tiyatroları, Aspendos Antik Tiyatrosu’nun yaklaşık 2 bin yıllık tarihi atmosferinde “Yunus Emre”yi sahneledi.
2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmış, 30 Ocak 2021 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Genelge ile de 2021 yılı Cumhurbaşkanlığı tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmişti.
Bu kapsamda sahnelenen, Sönmez Atasoy'un yazdığı, Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt’un yönettiği ‘Bizim Yunus’ adlı oyunu antik tiyatroyu dolduran sanatseverler ilgiyle takip etti.
Oyunun seyircili ilk kez perde açtığını belirten Kurt, “Oyun, ilk gösterimini Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ‘Ramazan Etkinlikleri’ kapsamında DT tarihinde ilk kez TRT 2’den canlı yayınla seyircisiz bir şekilde gerçekleştirmişti. Seyirciyle ilk defa Aspendos’un tarihi atmosferinde buluştuk” dedi.
Kurt, oyunu yaklaşık 1500 sanatseverin takip ettiğini söyleyerek şöyle konuştu,
“2021 yılı ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ kapsamında sahnelediğimiz oyunumuzu yaklaşık 1500 kişi ilgiyle izledi. Bu durum, bizleri çok mutlu etmenin yanında seyircinin tiyatroyu, bizlerinde hem seyirciyi hem de seyircinin alkışını ne kadar özlediğimizi hatırlattı. Kovid-19 önlemlerinin tümünü alarak gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize katılan tüm seyircilerimize teşekkür ederim.”
Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncusu ve oyunda Yunus Emre’yi canlandıran Alpay Ulusoy ise oyunun daha önce ekranlardan prömiyer yaptığını ancak kendisi için asıl prömiyerin seyircilerin alkışlarının duyulduğu Aspendos olduğunu söyledi.
Dekor tasarımının Hakan Dündar’a, kostüm tasarımının Funda Karasaç’a, ışık tasarımının Mustafa Bal’a ve müziklerinin Nedim Yıldız’a ait olduğu oyun ‘Yüreklerimiz neyi arar bu yolculukta’ temasını işliyor.
"SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN, HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR."
Mustafa Kemal Atatürk
Terimler & Koşullar
Terimler & Koşullar
İçerikler
Gizlilik Politikası
Gizlilik Politikası
İçerik
İçerik
Copyright © 2025 DT • T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları, tüm hakları saklıdır.
Nothing in these materials is an offer to sell any of the components or devices referenced herein.
References to "Devlet Tiyatroları"; may mean Devlet Tiyatroları Incorporated, or subsidiaries or business
units within the Devlet Tiyatroları corporate structure, as applicable. Materials that are as of a specific date,
including but not limited to press releases, presentations, blog posts and webcasts, may have been superseded
by subsequent events or disclosures.
Devlet Tiyatroları incorporated includes Devlet Tiyatroları's licensing business,
QTL, and the vast majority of its patent portfolio. Devlet Tiyatroları Technologies, Inc., a wholly-owned subsidiary of Devlet Tiyatroları
Incorporated, operates, along with ist subsidiaries, substantially all Devlet Tiyatroları's engineering, research and development functions,
and substantially all of its products and services businesses. Devlet Tiyatroları products referenced on this page are products of Devlet Tiyatroları
Technologies, Inc. and/or its subsidiaries.