"ANTALYA 12. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ" BAŞLADI

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali” sanatseverlere 12. kez merhaba dedi.

17 Mayıs 2022 Salı günü seyircinin yoğun ilgisiyle başlayan “Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali” Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “Cimri” oyunu ile ‘Antalya Haşim İşcan Kültür Merkezi DT Sahnesi Büyük Salon’da gerçekleşti.

Festivalin ilk oyunu olan “Cimri”yi Antalya Vali Yardımcıları Suat SEYİTOĞLU, Yalçın SEZGİN, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan BURHAN, İl Kültür Müdürü Dr. Candemir ZOROĞLU, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Akın ULUTAŞ, şehrin iş adamları, dernek başkanları, basın mensupları ve tiyatroseverler dakikalarca ayakta alkışladı.

Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay AKSUM, başta Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa KURT olmak üzere esere emeği geçenlere çiçek sunarak teşekkür etti.

Festival kapsamında sahnelenecek oyunlar ise şöyle: Ankara Devlet Tiyatrosu oyunu “Cimri”, Kosova Sanat Tiyatrosu oyunu “Parkta Güzel Bir Gün”, Antalya Devlet Tiyatrosu oyunu “Tersine Dünya”, İtalya Koreja Tiyatrosu oyunu “Heroides-Kadın Kahramanların Aşk Mektupları”, İzmir Devlet Tiyatrosu oyunu “Oyuncu (Ben-Feuerbach)”, Gürcistan Iliauni Tiyatrosu oyunu “Marat/Sade” Antalya Haşim İşcan Kültür Merkezi Devlet Tiyatroları Büyük Salon’da;

Ankara Devlet Tiyatrosu oyunu “Siyahlı Kadın (Bir Hayalet Oyunu)”, Erzurum Devlet Tiyatrosu oyunu “Sersemler Evi”, Konya Devlet Tiyatrosu oyunu “Işıltılı Haşerat”, Antalya Haşim İşcan Kültür Merkezi Devlet Tiyatroları Küçük Salon’da sahnelenecek.

Antalya Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve UNIMA (Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunları Birliği) üyesi Durmuş BENLİ’nin atölye çalışması ise küçük sanatseverleri kültürümüzde çok önemli bir yere sahip olan “Karagöz Hacivat Gölge Oyunu Tasvir Yapım ve Oynatımıteknikleri ile buluşturacak.

Festival 28 Mayıs Cumartesi gününe kadar devam edecek.


18.05.2022