Van Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Gençlerle Bir Araya Geldi

24 Şubat’ta, Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı tiyatro ekibi ile Van Kültür Merkezi Sahnesinde bir araya gelen Van Devlet Tiyatrosu sanatçıları, kendi oyunculuk kariyerleri ile ilgili tecrübelerini genç meslektaşlarıyla paylaştılar.

Çocukluk yıllarında başta müzik olmak üzere sanatın birçok dalına ilgi duyan Van Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Gül Ece KIRALI, tiyatronun sanatın hemen her dalıyla ilintili olduğu için tutkulu ve gönülden yapıldığında başarıya ulaşılacağını düşündüğü tiyatroya yöneldiğini belirtirken, Van Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Kadir Oğuz ve diğer sanatçılar, sahneye her çıktıklarında mesleki heyecanlarını yitirmediklerini, bu durumun aksine kendilerini daha da motive ettiğini, oyunculuk mesleğinin gerçek bir tutkunun ve  heyecanın ifadesi olduğunu, hayatta her zaman zorluklar ve engellerle karşılaşılacağını ancak, tutkuları ve heyecanları sayesinde, bu zorlukların üstesinden gelebildiklerini son derece samimi bir ortamda dile getirdiler.

Gül Ece KIRALI, tiyatroda salt yeteneğin yeterli olmadığını, disiplin ve çok çalışmanın da gerekli olduğunu belirtirken, kariyerinin ilk yıllarına dönme şansı olsa kendisine “Asla vaz geçme! Daha çok çalış!” derdim diyerek gençlerle sohbetini sürdürdü.

Van Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Ferdi ERKMEN ve Emir Ali TERCAN, tiyatro sanatında özellikle 21. Yüzyılda kullanılan pek çok farklı teknik olsa da önemli olan oyuncunun kendi yöntemini bulması gerektiğini, bu durumun oyuncunun performansını  en üst düzeye çıkarmasına ve izleyicilere gerçekçi ve inandırıcı bir karakter sunmasına yardımcı olacağını tiyatro sevdalısı gençlerle paylaştılar.

Sanatsal ve yaratıcı alanlarda bir bireyin kendi iç sesini dinlemesi ve kendi yolunu bulması gerektiğine özellikle vurgu yapan Emir Ali TERCAN’ın ardından Van Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Mehveş GENÇ oyuncu olarak bir karaktere bürünmenin inceliklerinden bahsetti. Her karakterin kendine özgü bir duruşu, postürü, ses tonu ve düşünce kimyası vardır. Bu, bir karakterin kişiliğini ve deneyimlerini yansıtan unsurlardır ve karakterin nasıl davrandığını, hareket ettiğini, konuştuğunu ve düşündüğünü belirler diyerek genç tiyatrocularla sohbetine devam etti. Bir karakteri gerçek ve inandırıcı bir şekilde canlandırmak için içten dışa ve dıştan içe bir yolculuk yapılmasını, karakterin düşünce kimyası, duygusal durumu, bedensel ve sessel özellikleriyle bağlantı kurarak oyuncunun kendi bedenini ve zihnini zorlaması gerektiğini Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı tiyatro ekibinin yetenekli ve hevesli gençleriyle paylaştı.

Son olarak Van Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Mustafa ERDEM sanatla uğraşmak isteyen biri için, iyi gözlem yapmanın, hayal gücünü kullanmanın, tutkulu olmanın ve bu alanlarda sürekli öğrenmeye ve gelişmeye açık olmanın önemini vurgulayıp tiyatro sevdalısı genç meslektaşlarına seslendi: “Her birinizden rica ediyorum. Hayaliniz her ne olursa olsun; tiyatro, ressamlık veya heykeltıraşlık… Hayallerinizin peşinden koşun.”