Arnavutluk Kültür Bakanlığı’nın 2022 yılı boyunca düzenlediği Uluslararası Kültür Haftaları Projesi’nde Devlet Tiyatroları bir atölye çalışması ve iki oyun ile perde açacak.
29 Haziran- 07 Temmuz 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan Arnavutluk Türk Kültür Haftası’na Devlet Tiyatroları 3-4 Temmuz tarihleri arasında katılım sağlayacak.
Durres Şehrinde ‘Aleksander Moisiu Tiyatrosu’nda 3 Temmuz Pazar günü saat 10.00’da ‘Karagöz Hacivat Gölge Oyunu Tasvir Yapım ve Oynatımı’ adlı atölye çalışması izleyicileriyle buluşurken, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Hayal Dükkânı’ adlı oyun ise aynı şehir ve tiyatroda saat 20.00’de sahnelenecek.
4 Temmuz Pazartesi günü ‘Karagöz Hacivat Gölge Oyunu Tasvir Yapım ve Oynatımı’ adlı atölye çalışması saat 18.00’de İşkodra ‘Yunus Emre Enstitüsü’nde, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Bir Nefes Dede Korkut’ adlı oyun ise saat 20.00’de İşkodra ‘Migeni Tiyatrosu’nda sanatseverlerle bir araya gelecek.
“Karagöz Hacivat Gölge Oyunu”
Geleneksel kültürümüzün sanatını yeni nesle sevdirmeyi ve öğretmeyi amaçlayan ve Durmuş Benli’nin liderliğinde gerçekleştirilecek olan “Karagöz Hacivat Gölge Oyunu” atölye çalışmasında çocuklar, iki gün ve üç saat boyunca ‘Karagöz Hacivat Gölge Oyun unsurlarını ve oyunda kullanılan materyalleri tanıyarak, Karagöz Hacivat örneklerini çizip, boyayıp, keserek kendilerine hatıra kalacak tasvirler üretecek. Atölye sonunda Gölge oyunu gösterisi yapılarak çocukların da perde önünde kendi ürettikleri Karagöz Hacivat’ı oynatmaları’ sağlanacak.
“Hayal Dükkânı”
Mevlâna İdris'in "Hayal Dükkânı" adlı çocuk kitabından yola çıkılan ve Esat Tanrıverdi’nin yönettiği oyunda; ‘iki zaman yolcusunun maceraları’ anlatılıyor. Tek perdelik bu oyunda; ‘çocukların hayal dünyasının yol gösterdiği bir dünyada keşfedecekleri ne kadar çok şey olduğunun farkına varmaları’ amaçlanıyor.
“Bir Nefes Dede Korkut”
Gökçe Kurt Elitez’in yönettiği ve Canan Kırımsoy’un dramaturgluğunu yaptığı oyun; ‘geçmişten bugüne, birlikte yaşamanın bilincini aktaran en kadim anlatılarından olan Dede Korkut hikâyelerini günümüze aktarmayı’ amaçlıyor.
01.07.2022
"SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN, HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR."
Mustafa Kemal Atatürk
Terimler & Koşullar
Terimler & Koşullar
İçerikler
Gizlilik Politikası
Gizlilik Politikası
İçerik
İçerik
Copyright © 2024 DT • T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları, tüm hakları saklıdır.
Nothing in these materials is an offer to sell any of the components or devices referenced herein.
References to "Devlet Tiyatroları"; may mean Devlet Tiyatroları Incorporated, or subsidiaries or business
units within the Devlet Tiyatroları corporate structure, as applicable. Materials that are as of a specific date,
including but not limited to press releases, presentations, blog posts and webcasts, may have been superseded
by subsequent events or disclosures.
Devlet Tiyatroları incorporated includes Devlet Tiyatroları's licensing business,
QTL, and the vast majority of its patent portfolio. Devlet Tiyatroları Technologies, Inc., a wholly-owned subsidiary of Devlet Tiyatroları
Incorporated, operates, along with ist subsidiaries, substantially all Devlet Tiyatroları's engineering, research and development functions,
and substantially all of its products and services businesses. Devlet Tiyatroları products referenced on this page are products of Devlet Tiyatroları
Technologies, Inc. and/or its subsidiaries.