Devlet Tiyatroları, daha önce 2007-2020 yılları arasında üyesi olduğu, 1988 yılında kurulan Avrupa Tiyatro Konvansiyonu’na (ETC) katılarak Avrupa tiyatrosunun en güçlü platformlarından birinde yeniden yer almanın gururunu yaşıyor.
1-6 Kasım 2024 tarihlerinde Belçika'da Liège Tiyatrosunda düzenlenen ETC Uluslararası Tiyatro Konferansı ve IMPACT Forumu sırasında gerçekleşen bu üyelik, Türkiye'yi Avrupa'nın en büyük tiyatro ağına bağlayan önemli bir adım olarak öne çıkıyor.
Bu üyelikle birlikte Devlet Tiyatroları, Avrupa'nın dört bir yanındaki tiyatro profesyonelleriyle iş birlikleri geliştirme, ortak projelere katılma ve sanatsal özgürlüğü savunma gibi değerli imkanlara sahip olacak. Devlet Tiyatroları, Avrupa'nın bu zengin tiyatro ağının bir parçası olmasıyla kültürel alışveriş ve dayanışma fırsatlarıyla ülkemiz tiyatrosunu uluslararası alanda daha güçlü bir konuma taşımayı hedefliyor.
Avrupa ve Asya’dan 37 ülkeden 200’den fazla tiyatro profesyonelinin bir araya geldiği konferansta, sanatsal özgürlüğün korunması, dijital teknolojilerin tiyatroda yenilikçi kullanımları ve sürdürülebilir tiyatro projelerinin geliştirilmesi gibi güncel ve önemli konular ele alındı. Sanat dünyasının farklı noktalarından gelen katılımcılar, kültürel dayanışma ve yaratıcı iş birliklerinin önemini vurgulayarak, tiyatro sanatını geleceğe taşımak için ortak çalışmalar yürütme kararlılığını ortaya koydu.
"Kalıpları Kır" Projesiyle Geleceğe Doğru Adımlar
ETC üyeliğiyle birlikte Devlet Tiyatroları, 2024-2028 yılları arasında hayata geçireceği "Kalıpları Kır" projesiyle de dikkat çekiyor. Bu proje kapsamında dijital performanslar, sürdürülebilir tiyatro ve çeşitli sanat projeleri gibi alanlarda uluslararası iş birlikleri kurulması hedefleniyor. Özellikle Dortmund'daki Dijitallik Akademisi ile başlatılan iş birliği sayesinde, Devlet Tiyatroları, yaratıcı ve teknik personelinin yeni teknolojiler ve dijital performans alanlarında uzmanlaşmalarını sağlayacak.
Devlet Tiyatroları, ETC üyeliğiyle birlikte sadece uluslararası alanda daha güçlü bir konuma gelmekle kalmayacak aynı zamanda sanatsal özgürlüklerin korunması ve kültürel dayanışmanın güçlenmesi için de önemli bir rol üstlenecek.
"SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN, HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR."
Mustafa Kemal Atatürk
Terimler & Koşullar
Terimler & Koşullar
İçerikler
Gizlilik Politikası
Gizlilik Politikası
İçerik
İçerik
Copyright © 2024 DT • T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları, tüm hakları saklıdır.
Nothing in these materials is an offer to sell any of the components or devices referenced herein.
References to "Devlet Tiyatroları"; may mean Devlet Tiyatroları Incorporated, or subsidiaries or business
units within the Devlet Tiyatroları corporate structure, as applicable. Materials that are as of a specific date,
including but not limited to press releases, presentations, blog posts and webcasts, may have been superseded
by subsequent events or disclosures.
Devlet Tiyatroları incorporated includes Devlet Tiyatroları's licensing business,
QTL, and the vast majority of its patent portfolio. Devlet Tiyatroları Technologies, Inc., a wholly-owned subsidiary of Devlet Tiyatroları
Incorporated, operates, along with ist subsidiaries, substantially all Devlet Tiyatroları's engineering, research and development functions,
and substantially all of its products and services businesses. Devlet Tiyatroları products referenced on this page are products of Devlet Tiyatroları
Technologies, Inc. and/or its subsidiaries.