“Yerli Yazarlar Haftası” Ankara’da Perde Açıyor
Devlet Tiyatroları (DT) tarafından 6’ncı kez düzenlenecek oyun haftaları kapsamında, yerli yazarların oyunları Başkentli sanatseverlerle buluşacak.
Devlet Tiyatroları’nın 8 farklı bölgesinde sahnelenen 12 farklı yerli oyun, 10-15 Aralık tarihleri arasında Ankara seyircisi için perde açacak.
Yerli yazarların Türk tiyatrosuna kazandırılmasında büyük çaba harcayan Devlet Tiyatroları bu kapsamda gerçekleştireceği etkinlikle Ankara’da perdelerini bir hafta boyunca yerli yazarlara açacak.
Sanatseverler; Diyarbakır, Ankara, Antalya, Bursa, Sivas, Erzurum, İzmir ve İstanbul Devlet Tiyatroları yapımları yerli oyunları seyretme fırsatı yakalayacak.
Amak-ı Hayal, Vatan Yahut Namık Kemal, Buzlar Çözülmeden, Keşanlı Ali Destanı, Reis Bey, Kantocu, 1919:Şafak, Şapka, Uçmak ‘Hezarfen Ahmed Çelebi’, Bir Nefes Dede Korkut ve çocuk oyunu Yedi Kapılı Kent tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak oyunlardan bazıları.
DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, 2013-2014 tiyatro sezonunda ilk Ankara Buluşmaları’nı başlattıklarını ve bu yıl da altıncısını düzenleyeceklerini belirterek, izleyiciler açısından çok güzel ve keyifli bir hafta olacağını söyledi.
Kurt, Türk tiyatrosuna yön vermek ve gelişmesini sağlamak için DT tarihinde ilk kez geçtiğimiz sene 2014-2015 sezonundan itibaren Devlet Tiyatroları’nın sekiz bölgesinde toplam 26 oyun sahneye koyan yerli yazarlara ödül takdim ettiklerini hatırlatarak şöyle konuştu;
“Bu sene de Devlet Tiyatroları’nın 12 bölgesinde toplam 22 oyunu sahnelenen 23 yerli yazarımıza ödüllerini verdik. Devlet Tiyatroları olarak, Türk tiyatrosunun yazarları da Türkiye'yi dünyada temsil edebilsin, Türk tiyatrosu öz evlatlarımızla gelişsin istiyoruz. Her yıl en az yüzde 70 yerli yazarlarımızın eserlerini sahneliyoruz.
Türk Tiyatrosunun gelişimine katkı sağlamak için hayata geçirdiğimiz ‘Yazarlık Atölyesi’ projesiyle de ülkemizdeki yazın alanının zenginleştirilmesini amaçlıyoruz. Üniversitelerin GSF Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı bölümünde okuyan öğrencilerin eserlerini, Devlet Tiyatroları repertuarına aldık ve almaya devam edeceğiz.”
12 yerli oyun, 60 temsil
Bir hafta boyunca, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımları Ömer F. Oyal’ın yazdığı ve Hakan Çimenser’in yönettiği Uçmak ‘Hezarfen Ahmed Çelebi’ Cüneyt Gökçer Sahnesinde ve Gökçe Kurt Elitez’in derleyip yönettiği Bir Nefes Dede Korkut Stüdyo Sahnede seyirci karşısına çıkarken, İzmir Devlet Tiyatrosunca sahnelenen Haldun Dormen’in yazdığı ve Sabri Özmener’in yönettiği Kantocu ise Şinasi Sahnesi'nde perde açacak.
Tiyatroseverlere keyifli bir hafta yaşatacak etkinlik süresince; Antalya Devlet Tiyatrosunca sahnelenen Cevat Fehmi Başkut’un yazdığı Buzlar Çözülmeden oyunu Altındağ Sahnesinde, Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı Şapka oyunu Ziraat Sahnesinde, Şehbenderzade Filibeli Ahmed Hilmi’nin yazdığı Diyarbakır Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen Amak-ı Hayal Akün Sahnesinde, Bursa Devlet Tiyatrosu yapımı Haldun Taner’in yazdığı Keşanlı Ali Destanı ve Ayla Çınaroğlu’nun yazdığı Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı çocuk oyunu Yedi Kapılı Kent Küçük Tiyatroda, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımları Ergun Sav’ın yazdığı Vatan Yahut Namık Kemal Oda Tiyatrosunda, Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı Reis Bey Büyük Tiyatroda, Ahmet Metin Önel’in yazdığı Eyvah Nadir Cern Modern Sahnesinde ve Sivas Devlet Tiyatrosunca sahnelenen Asiye Demet Köse’nin yazdığı 1919:Şafak oyunu İrfan Şahinbaş Sahnesinde sanatseverlerle buluşacak.
"SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN, HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR."
Mustafa Kemal Atatürk
Terimler & Koşullar
Terimler & Koşullar
İçerikler
Gizlilik Politikası
Gizlilik Politikası
İçerik
İçerik
Copyright © 2024 DT • T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları, tüm hakları saklıdır.
Nothing in these materials is an offer to sell any of the components or devices referenced herein.
References to "Devlet Tiyatroları"; may mean Devlet Tiyatroları Incorporated, or subsidiaries or business
units within the Devlet Tiyatroları corporate structure, as applicable. Materials that are as of a specific date,
including but not limited to press releases, presentations, blog posts and webcasts, may have been superseded
by subsequent events or disclosures.
Devlet Tiyatroları incorporated includes Devlet Tiyatroları's licensing business,
QTL, and the vast majority of its patent portfolio. Devlet Tiyatroları Technologies, Inc., a wholly-owned subsidiary of Devlet Tiyatroları
Incorporated, operates, along with ist subsidiaries, substantially all Devlet Tiyatroları's engineering, research and development functions,
and substantially all of its products and services businesses. Devlet Tiyatroları products referenced on this page are products of Devlet Tiyatroları
Technologies, Inc. and/or its subsidiaries.