Uluslararası Festivallerde Büyük Yankı Uyandıran “Medea Material”, Sanat ve Düşünce Dünyasının Önemli İsimlerini Bir Araya Getirdi!.

Uluslararası festivallerde yankı uyandıran, aldığı ödüllerle çağdaş tiyatronun en dikkat çekici yapımları arasında gösterilen İstanbul ve Ankara Devlet Tiyatrosu ortak yapımı “Medea Material”, önceki gece önemli konukların katılımıyla sahnelendi.

Gösterimi; eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, tiyatro eleştirmeni, yazar ve akademisyen Dikmen Gürün, Ruhan Selçuk, Dekoratör Sinan İbrahim Beşe, oyunun rejisörü Ayşe Emel Mesci ile oyunun dramaturgu Ali Berktay birlikte izledi.

Çağdaş Alman tiyatrosunun güçlü kalemlerinden Heiner Müller imzasını taşıyan ve Hilal Ceylan tarafından Türkçeye çevrilen “Medea Material”, mitolojik bir trajediyi modern dünyanın parçalanmış ruh haliyle buluşturarak; güçlü sahne dili, etkileyici görsel atmosferi ve sarsıcı anlatımıyla seyircisini derin bir yüzleşmeye davet ediyor. Her temsilinde yoğun ilgiyle karşılanan “Medea Material”, sanat çevrelerinden aldığı övgülerle repertuvardaki özel yerini korumayı sürdürüyor.