Aristophanes’in yazdığı, Ergun Sav’ın çevirmenliğini yaptığı ve Sabri Özmener’in yönettiği İzmir Devlet Tiyatrosu yapımı “Lysistrata” adlı oyun, 17 Ocak Salı günü İzmir Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi’nde prömiyer yapacak.
Dekor tasarımı Hasan Yavuz, kostüm tasarımı Z. Yıldız Köse, ışık tasarımı Zeynel Işık, müziği Gürkan Çakıcı, koreografi düzeni Meltem Yorulmaz’a ait olan ve tiyatro tarihinin ilk savaş karşıtı, her yönüyle kadının gücünü ortaya koyan oyununda; Işın Karakan Yıldız, Ayşın Çukadar, Bahar Başar, İbrahim Raci Öksüz, Gerçek Özkök Yağcı, Mehmet Asım Tuncay Aynur, Elçi Çağatay Özçelik, Fatih Özyiğit, Berfin Türköz, Pınar Egeli Karadağ, Ece Güzel, Güneş Emir Cengiz, Fatma Ayçin Güvercin, Damla Ardal Alpuğan, Gizem Cessur, Handan Kaya, Fatma Konu, Merve Kamar, Aşkım Tuncer, Gizem Güneri, Şule Demirezen, Deniz Çalışkan, Didem Baysun, Mercan Kıran, Erdinç Aytaç Özgür, M.Rıza Taşdemir, Deniz Yağcı, Tolga Erk, Salih Köküz, Fatih Altınağaç, Tayfur Çamlıbel rol alıyor.
Barış ve aşk uğruna acaba erkekler dize gelir mi?
Atina ve Sparta arasında yıllardır süren savaşın sona ermesi için kadınlar birlik olur; hem kadına dair toplumsal algıyı değiştirmek, saygınlıklarını geri almak, hem de devlet ve aile yönetiminde söz sahibi olmak adına bir grev başlatırlar. Lysistrata, erkek egemen toplum düzenine bir son vermek için ülkenin dört bir yanından gelen kadınları toplar, erkeklere karşı direnişlerini başlatır. Kadınlar tarafından ülke hazinesi ele geçirilir, savaş sona erene dek eşlerle yatakları ayırmaya ant içilir. Şartlar her iki tarafı zorlasa da çetin bir mücadele verilir. Kadınlar asla geri adım atmaz; peki ya erkekler…
“Biz bu uzay boşluğuna savaşsız bir dünyanın kocaman “SEVGİ” sini bırakıyoruz.”
Yönetmen Sabri Özmener: “Hani nasıl denir? Güleriz ağlanacak halimize. Biz size bir “antik komedi” sunuyoruz. Dilimizin döndüğü, ayağımızın yürüdüğü kadarıyla… Ve ne güzel ki, bu dünyayı kadınların “SEVGİ” si kurtaracak. Ancak buna beyler olarak ne kadar destek veriyoruz? Hani hep diyoruz ya -kadınlarımız daha çok söz sahibi olmadı- diye, ama ne kadar? Ne kadar yapabildik?
Oyunda bir komedi izleyeceksiniz. Komedi: Hayatta herkesin bildiği kahkahalar ile hiç kimsenin fark etmediği göz yaşları arasından bakabilmektir. Şair, bu oyunu M.Ö. 450 yılında söylemiş. Ne enteresan değil mi? Yıl M.S.2023. İyi seyirler…
16.01.2023
"SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN, HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR."
Mustafa Kemal Atatürk
Terimler & Koşullar
Terimler & Koşullar
İçerikler
Gizlilik Politikası
Gizlilik Politikası
İçerik
İçerik
Copyright © 2024 DT • T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları, tüm hakları saklıdır.
Nothing in these materials is an offer to sell any of the components or devices referenced herein.
References to "Devlet Tiyatroları"; may mean Devlet Tiyatroları Incorporated, or subsidiaries or business
units within the Devlet Tiyatroları corporate structure, as applicable. Materials that are as of a specific date,
including but not limited to press releases, presentations, blog posts and webcasts, may have been superseded
by subsequent events or disclosures.
Devlet Tiyatroları incorporated includes Devlet Tiyatroları's licensing business,
QTL, and the vast majority of its patent portfolio. Devlet Tiyatroları Technologies, Inc., a wholly-owned subsidiary of Devlet Tiyatroları
Incorporated, operates, along with ist subsidiaries, substantially all Devlet Tiyatroları's engineering, research and development functions,
and substantially all of its products and services businesses. Devlet Tiyatroları products referenced on this page are products of Devlet Tiyatroları
Technologies, Inc. and/or its subsidiaries.